Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-09@02:35:42 GMT

فروش «کد ملی» یا معامله هویت؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۶۷۶۱۰

خرداد: چندی پیش شرکت «ایران‌خودرو» طرح پیش فروش خودرو را با یک پیش‌ شرط جدید آغاز کرد تا بدون واسطه‌ها، خودرو را به مصرف کنندگان واقعی برساند. بر اساس این طرح به هر کد ملی تنها یک خودرو اختصاص داده می‌شد، اما این اقدام نه تنها دست دلالان را قطع نکرد، بلکه بازار سیاه خرید و فروش کد ملی را نیز به راه انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید بتوان گفت که تجارت کد هویتی، زمانی سوژه رسانه‌ها شد و برای اولین بار به صورت رسمی اعلام شد که در یک برنامه تلویزیونی فردی که قصد فروش کد ملی خود را کرده بود، علت این اقدام را مشکلات مالی دانست، اما داستان به اینجا ختم نشد، به طوری که فروش کد ملی به صورت علنی در سایت‌های اینترنتی خرید و فروش با قیمت‌های نیم تا پنج میلیون تومان آگهی و تبلیغ می‌شد، به عبارت دیگر افراد در ازای واگذاری کدملی خود برای ثبت‌نام خودرو، سکه و... مبالغی دریافت می‌کردند. این اقدام البته واکنش‌هایی را از سوی برخی مقامات به همراه داشت، به‌طوری که سعید موتمنی، رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو در همزمان با ثبت‌نام ایران‌خودرو گفته بود که ایران خودرو در اقدامی هوشمندانه برای کوتاه کردن دست دلالان و واسطه‌ها شرط نداشتن خودرو هنگام ثبت‌ نام را قرار داد تا خودروها به دست مصرف‌ کننده واقعی برسد، اما سودجویان به‌دنبال دور زدن این موضوع هستند. موتمنی بیان کرده بود که روال معمول در این موارد این است که شخص متقاضی اجاره کارت ملی با شخص واگذار کننده کارت به دفترخانه اسناد رسمی می‌روند و متقاضی از واگذار کننده وکالت کلی و بلاعزل برای استفاده از کارت ملی می‌گیرد. این در حالی است که اجاره ‌دهندگان کارت ملی باید آگاه باشند که با ارائه وکالت، این امکان را در اختیار شخص متقاضی قرار می‌دهند که 10‌ها سوء‌استفاده دیگر با استفاده از کارت ملی آنها همچون افتتاح حساب، دریافت کارت بازرگانی، فرار مالیاتی و غیره انجام دهد. همچنین سازمان‌های مربوطه باید با کسانی که کارت ملی خود را برای ثبت‌نام خودرو اجاره می‌دهند و همچنین سایت‌های منتشر کننده این آگهی‌ها، برخورد کنند، ضمن آنکه متقاضیان این موضوع دقت کنند، ممکن است از نظر حقوقی دچار مشکل شوند.
بروز مخاطرات برای اجاره دهندگان کارت ملی
رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران تاکید کرده بود که البته بعید است، افرادی حاضر باشند با کارت ملی فرد دیگری اقدام به ثبت‌نام خودرو و واریز وجه کنند، زیرا در آن صورت حتی در صورت اخذ وکالت، سند خودرو به نام دیگری است و ممکن است مشکلات حقوقی بسیاری ایجاد شود. بنابراین هم اجاره‌دهندگان کارت ملی و هم متقاضیان متوجه مخاطرات احتمالی چنین اقداماتی باشند. همچنین با وجود اینکه کد ملی برای هر شخص به صورت جداگانه تعریف شده و در اختیار فرد است، اما فروشندگان این کد هویتی باید به درستی از عواقب احتمالی اقدامشان آگاه باشند. به عنوان مثال اگر روزی دولت تصمیم بگیرد یارانه افراد را تنها به دهک‌های پایین واریز کند، با توجه به اینکه تمام اطلاعات به صورت آنلاین به ثبت‌احوال ارسال می‌شود، ثبت کد ملی برای دریافت خودرو، سکه و... آن فرد را در زمره دهک‌هایی قرار می‌دهند که نیاز کمتری به دریافت یارانه دارند و بر این اساس حذف او از فهرست یارانه‌بگیرها نیز غیرمحتمل نیست.
خلاهای قانونی و بروز اختلال در کار
همچنین رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف‌کننده استان کرمانشاه نیز با اشاره به ماجرای خرید و فروش کد ملی گفته بود که مراجع قضائی باید به این قضیه ورود کنند و با سایت‌های منتشر کننده آگهی‌های خرید و فروش هم برخورد جدی شود. همچنین افرادی که با خرید کد ملی چند خودرو ثبت‌نام کرده‌اند، حق مصرف کننده و نیازمند واقعی خودرو را ضایع می‌کنند. عبدا... یاری که محدودیت دریافت خودرو با هر کد ملی از سوی شرکت‌های خودروساز را کار مناسبی دانست، اما معتقد است که خلاهای قانونی باعث ایجاد اختلال در کار می‌شود.
وقتی هویت معامله می‌شود
درضمن آسیب شناس و رفتارشناس با بیان اینکه فروش کد ملی، معامله هویت فرد است و با توجه به اینکه کد ملی ویژگی‌های هویتی، جنسیتی، جغرافیایی و به‌طور کل وضعیت هر فرد را در خود دارد و یکی از مهمترین و حساس‌ترین ویژگی‌های هر انسان است، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی نامطلوب در جامعه اخیرا خرید و فروش کدملی مخصوصا در فضای مجازی مشاهده می‌شود. بعضی از شرکت‌های خودروسازی بر اساس کد ملی خودرو ثبت‌نام می‌کنند که این حرکت سر آغاز خرید و فروش و سوء استفاده از این مشخصه است و بعضی از افراد بیکار و نیازمند کد ملی خود را به دلالان برای دریافت خودرو یا وارد نمودن کالا و امور دیگر واگذار می‌کنند و در مقابل سوءاستفاده‌های کلان مبلغ ناچیزی به‌ آنها پرداخت می‌شود. این رفتارشناس در ادامه با اشاره به اینکه رسانه‌ها در این زمینه روشنگری و اطلاع رسانی‌های لازم را انجام نداده و زمینه این تخلف آشکار فراهم شد، اظهار می‌کند: برای اطلاع این گونه افراد باید گفته شود که تا چند وقت دیگر این اشخاص باید جواب‌گوی نهادهای قانونی و مطالبات آنها باشند که اولین مطالبه پرداخت مالیات و حقوق دولتی که ممکن است، چندین برابر درآمد ناچیز آنها باشد. ابهری تصریح می‌کند: پایمال کردن حقوق دیگران از جمله فربه‌تر شدن دلالان و سوء استفاده گران در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد. نهادهای مسئول به ویژه صدا وسیما با اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم می‌توانند از وقوع و تکرار این گونه فریبکاری‌ها جلوگیری کنند. البته عدم اقدام قانون در این گونه موارد و عدم شفاف سازی از طرف شرکت‌ها و سازمان‌های مرتبط، بسترساز وقوع این گونه حوادث است. او در ادامه می‌گوید: باید توجه داشت که این گونه حوادث و آسیب‌ها در کشورهای پیشرفته که سطح آگاهی مردم و آشنایی آنها با حقوق فردی و اجتماعی آنها در اندازه مناسب بوده، محال است که رخ دهد و می‌توان گفت بی‌سوادی، عدم آگاهی و نیاز مالی علل اصلی وقوع این گونه موارد است. به گزارش ایسنا، این رفتارشناس در پایان می‌افزاید: البته باید به این نکته توجه کرد که نقش حمایتی دولت و نهادهای متولی از نیازمندان مخصوصا بیکاران می‌تواند از وقوع این گونه حوادث و سوء استفاده‌گری‌ها جلوگیری کند، چرا که بسته‌های حمایتی دولت در صورت اجرا کمک مناسبی است که از وقوع و گسترش آسیب‌های اجتماعی به‌طور قطع جلوگیری می‌کند. برچسب ها: کد ملی ، کارت ملی ، هویت

منبع: خرداد

کلیدواژه: کد ملی کارت ملی هویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۶۷۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت

هونگچی E-QM۵ با قیمت یک میلیارد و ۸۰۵ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی به فروش می‌رسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، آن دسته از متقاضیانی که در اسفند 1401 ثبت نام کرده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌توانند از روز یکشنبه 16 اردیبهشت تا ساعت 23:59 روز سه شنبه 18 همان ماه نسبت به انتخاب هونگچی E-QM5 خود اقدام کنند.

هونگچی E-QM5 با توان پیمایش 431 کیلومتر بیشترین بازدهی را در میان رقبای خود دارد. فضای مسافر و راننده و سرنشینان این خودرو بی‌نظیر بوده و بر اساس اطلاعات موجود، هونگچی E-QM5 پرفروش‌ترین خودرو برقی در میان محصولات وارداتی به ایران در کشور سازنده خود بوده است.

در این نوبت هونگچی E-QM5 با قیمت یک میلیارد و 805 میلیون و 460 هزار تومان به فروش می‌رسد؛ البته بر اساس تبصره این طرح فروش « این قیمت، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌شود که واردکنندگان با رعایت آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام کنند.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خدمات پس از فروش لوازم خانگی و یدکی خودرو اجباری است
  • فروش ۳۱۹ کیلو شمش طلا در مرکز مبادله+ قیمت
  • این خودرو یک‌دفعه ۹۰ میلیون گران شد/ جدول قیمت
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور /با متخلفان برخورد شود
  • هزینه ها در معاملات برخط خودرویی کاهش می یابد
  • هجوم عجیب برای خرید طلا/ فروش طلا رکورد زد
  • رکوردشکنی فروش طلا در حراج امروز/ ۳۱۹ کیلو طلا فروخته شد
  • خرید و فروش خودرو به زودی آنلاین می‌شود؛ شفافیت و امنیت بیشتر با حذف واسطه‌ها
  • گردش مالی ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بازار خودرو
  • هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت